Mindenkinek, legyen szó cégről, emberről, csapatról kell, hogy legyen célja, hiszen anélkül nehéz bármilyen motivációt kialakítani. E cél irányába tett elköteleződés az a mágnes, ami folyamatosan vezet minket a helyes úton. A célunkat sokféleképpen hívhatjuk. Jövőkép, küldetés, ars poetica.. Ezek mind ugyanazt a tudatos célorientációt jelentik. Számomra a cél 3 tényezőből áll. A jövőképem az, amit elképzelek, amikor elképzelem a világot, ahogy én szeretném. A küldetésem, ami megmutatja, hogy mit kell tennem, ahhoz, hogy a jövőkép realitás legyen. Ha metaforával kéne élni, akkor a vízió a célállomás, a küldetés pedig az oda vezető út. Mivel ez az út gyakran elágazik, kellenek olyan terelőtáblák, amelyek segítenek, hogy a helyes irányt válasszuk. Ezek a kis táblák az én alapértékeim.
Az én jövőképemben olyan emberek vannak, akik rájönnek, hogy van lehetőségük belépni egy új, teljesebb és egészségesebb világba, és nem félnek végigmenni ezen az úton..
A küldetésem, hogy megmutassam ennek a világnak a kapuját és az oda vezető utat. Bemutatva annak szépségeit és nem eltitkolva a buktatóit, nehézségeit. Az én szerepem, hogy az útmutatáson túl minél több embernek segítsek végigmenni ezen az úton.

 

Alapértékeim:

Hitelesség

Egyszer egy anyuka elvitte a kisfiát Gandhihoz, bízva abban, hogy rá hallgatni fog a gyermek. Mikor odaértek megkérte, mondja meg a fiúnak, hogy ne egyen több csokit. Ő erre azt felelte: Jöjjenek vissza egy hónap múlva. Mikor eltelt ez az idő, az anyuka ismét megjelent. Gandhi odafordult a gyermekhez. ?Ne egyél több csokit!? Az anyuka értetlenül nézett, és megkérdezte, miért nem lehetett ezt egy hónappal ezelőtt?! ?Mert akkor még én is ettem??

“Be congruent, be authentic, be your true self.”

Bizalom (partnerség)

A kölcsönös hit és bizalom az együttműködés alapja. Ha segítséget kérsz, az nekem már egy óriási ajándék, hiszen megtisztelsz a bizalmaddal. Cserébe én hiszek benned. Rá kell jönni, hogy a sikert csak közösen tudjuk elérni és ennek megfelelően kell együtt dolgozni. A bizalom ráadásul egy nagyon törékeny dolog, vigyázzunk rá.

Tudatosság

Semmit sem teszek ok nélkül. Minden edzésnek, minden feladatnak megvan a maga célja. Tudatosan dolgozom azon, hogy vendégeim fejlődését minél nagyobb mértékben támogassam. Ez nem csak azt jelenti, hogy én tudom, mit, miért csinálunk, hanem azt is, hogy szeretném megértetni ezeket a vendégekkel is.

Realitás

Nem leszel 3 hónap alatt maratonista, nem fogsz tartósan lefogyni két hét alatt, és pláne nem lesz kockahasad egy 30 napos kihívástól. Lehet hinni a csodaszerekben, de akkor te nem engem keresel. Reálisan látom a világot és reális célokat tűzök ki mind magam, mind a vendégeim számára.

Biztonság
Az egészséges életmódra hívom fel a figyelmet, így nem lennék hiteles, ha olyan módszereket alkalmaznék, amelyek bármilyen mértékben is veszélyeztetnék ezt. Nem pártolom a felesleges hősködést, vagy kockázatvállalást.